Limträ och LVL

Limträ och LVL för styrka och form.


Limträ är en fantastisk produkt som lämpar sig för bärande såväl som estetiska konstruktioner av alla slag. Inom byggindustrin används limträ till konstruktionselement i bygg­nader med stor spännvidd, t ex pelare, balkar och takstolar.

Limträ är starkare än stål i förhållande till sin egen vikt. Form­stabiliteten och miljöfördelarna – limträ är återvinningsbart – samt möjligheten till eleganta konstruktions­lösningar gör limträ till en favorit bland arkitekter. En annan fördel är att limträ klarar aggressiva miljöer och bränder bättre än många andra material.

LVL (Laminated veneer Lumber) är en förädlad balk, uppbyggd av hållfasthetssorterad, skiktlimmade fanér i 3 mm tjocklek. Alla fanér och fibrer är orienterade i balkens längdriktning. Den ljusa träytan ger en estetisk balk. Wiwood LVL kan både ytbehandlas och impregneras. Balken används främst för bärande konstruktioner till väggar och tak.

Vi dimensionerar och exaktkapar limträet efter dina önskemål upp till 12-meters längd. Med våra just-in-time-leveranser ser vi till att du får ditt limträ när du behöver det.

Vi säljer till bygghandel och industrikunder. Privatpersoner hänvisas till närmsta återförsäljare.

För order eller mer information, ring 0451-235 00 eller maila order@wiwood.se